Är en överlägsen metod som utan smärta eller kirurgiska ingrepp kan avlägsna envisa celluliter och besvärande fettdepåer från mage, stuss och lår. Slapp hud stramas upp och metoden är effektiv vid behandling av så kallade ridbyxlår.
LPG Lipomassage med Endermologie är en mycket skön djup bindvävsmassage. Metoden är också mycket effektiv för att lindra muskel och ledvärk. LPG/Endermologie kan många gånger vara ett bra alternativ till fettsugning för den som kanske tvekar inför kirurgiskt ingrepp eller som av någon anledning inte vill göra en fettsugning.
Förbättrar vävnadens funktion.
Användningsområdena för LPG behandlingar är många tack vare den vetenskapliga evidens som finns. Flertalet innovativa sjukgymnaster, naprapater och andra terapeuter använder sig av LPG som komplement i sin verksamhet.
LPG behandlingar skapar en mjukare kropp med mindre spänningar och värk. LPG är en djupmassage som sätter igång cirkulationen i kroppen, endorfiner lösgörs i kroppen och syresättningen blir högre i musklerna.
LPG tekniken kan hjälpa även den smärtkänslige att få en god behandling eftersom maskinen och vakuumsuget kan ställas in på olika nivåer.
LPG behandling kan med fördel rekommenderas till patienter som har problem med bl.a. Fibromyalgi, Reumatisk värk, whiplash skador, tennis/musarm, stelhet i kroppen t.ex. vid mycket stillasittande arbete som kan ge spända muskler.
LPG tekniken rensar bindväven från toxiner (gifter), slagg, överflödig vätska som t ex kan uppstå vid för lite träning, hormonella tillstånd så som klimakteriet. Det är naturligtvis viktigt att gå igenom kostvanor och träning ihop med LPG behandling, tillsammans hjälper det kroppen att återfå balansen.