Sekundärt lymfödem.

Jag har haft lymfödem i mina ben och mage sedan 2002. Det uppkom efter en canceroperation . Vid den tiden fick jag snabbt diagnosen lymfödem av min läkare i Linköping. Jag kom då i kontakt med lymfödemsterapeut. 2013 fick jag ett återfall i min cancer. Strålades -13 och cellgift -14. Nu har jag rosfeber titt som tätt. Ibland har det räckt med penicillin men också många inläggningar några dagar – veckor på sjukhus. 2015 får jag blodförgiftning med multiorgansvikt. När jag börjar repa mig får jag väldigt ont i en ljumske.

Infektionsläkare och ortopedläkare var mycket oense om de skulle ta prov på min ljumske eller inte. Jag låg på sjukhus från 7 maj till 3 juni. Efteråt förstår jag att det var lymfkörtlar som var irriterade. Jag får använda mycket värktabletter och antibiotika under denna tid. Jag får god hjälp av lymfterapeuter i Jönköping i form av kompressionsstrumpor och andra kompressionsprodukter.

Sista halvåret har jag också fått vattengympa eftersom det är den enda motion jag kan göra kontinuerligt. Nu kommer jag få sluta att få hjälp med min vattengymnastik. (Anledningen är att lymfterapeuterna remiterar oss med lymfödem för att vi ska få en introduktion. Det finns inte utrymme för oss.) Detta gör att jag får söka mig till föreningslivet eller kommunal vattengymnastik som redan kostar mig 1300kr/ termin. Då jag behöver röra på mig mer för att behålla mina krafter. Hela tiden har rosfebern blossat upp då och då men jag har kunnat häva den med penicillin som jag alltid har hemma utan att behöva uppsöka läkare med en gång. Min ljumske har hela tiden gjort ont sedan min blodförgiftning. I november 2017 provade jag för första gången LPG Endermologie på Alpha Hälsostudio i Jönköping. Efter första behandlingen försvann mitt onda i ljumsken. Efter tre år!! Jag känner mig mjukare och rörligare efter behandling. Bilder som tagits efterhand visar att det är en synlig förändring på mina fötter. Jag har inte heller haft rosfeber en enda gång under denna tid med LPG.